Tolheffing op Duitse wegennet stijgt

Tolheffing op Duitse wegennet stijgt

De Duitse regering heeft te maken met belangrijke knelpunten in het onderhoud en de aanleg van het wegennet en vanaf 2019 (in overeenstemming met de Europese wetgeving) zullen de externe geluidskosten, naast de bestaande milieubelasting, worden doorberekend in de nieuwe tarieven.

Om deze reden heeft de Duitse regering besloten om vanaf 1 januari 2019 de kilometerheffing voor voertuigen met een totaalgewicht van > 7,5 ton aanzienlijk te verhogen. Afhankelijk van de emissieklasse stijgen de toltarieven met 27 procent voor een vijf-assige Euro 5-motor en tot 60 procent voor een vijf-assige Euro 6-motor.

Bovendien heeft de Duitse regering besloten om vanaf 1 juli 2018 de kilometerheffing op alle federale wegen (Bundesstrassen) toe te passen.