Reining wint Green Star award

Reining wint Green Star award

Reining heeft de Green Star van de Connekt-programma “Duurzame Logistiek” gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt aan logistieke bedrijven die hun CO2-doelstelling in het kader van het Lean and Green programma hebben bereikt. De CO2-uitstoot per tonkilometer dient binnen 5 jaar met minimaal 20% te worden gereduceerd. Naast Reining hebben nog 13 andere logistiek dienstverleners de Green Star in ontvangst genomen.

Interface - Lean and Green Awards

 

Namens Wagenborg Reining ontving Hens Koreman de prijs uit handen van ambassadeurs Liane Philipsen (Wim Bosman Group), Riny Strik (SCA Hygiene Products), Christophe Campe (CHEP), Mark Haverlach (Interface) en Tom Tillemans (H.J. Heinz) en managing director Connekt Nico Anten. De uitreiking vond plaats tijdens de eerste Lean and Green Connektion van 2013 bij Interface in Scherpenzeel.

Wagenborg Reining investeert al jaren in haar duurzaamheidsbeleid. Meerdere verbeteringen op het gebied van techniek, (rij)gedrag en beladingsgraad hebben geleid tot een blijvende reductie van de CO2-uitstoot met meer dan 20%. Wagenborg Reining verwacht verdere verbeteringen te realiseren door ritoptimalisatie en uitbreiding van intermodale oplossingen. Daarnaast maakt Wagenborg Reining gebruik van enkele LZV’s (Ecocombi’s).