Nieuwe LZV voor Reining

Nieuwe LZV voor Reining

Na het succes van de eerste LZV, die sinds april vorig jaar in gebruik is, heeft Reining begin september haar tweede LZV op de weg gezet. Deze nieuwe LZV heeft een laadcapaciteit van maar liefst 54 europallets, ten opzichte van 34 europallets in een normale megatrailer of 38 europallets in een volumecombinatie. Deze grotere laadcapaciteit maakt de LZV tot een milieuvriendelijke transportoplossing.

Daarnaast beschikt deze LZV over een innovatief brandstofsysteem, waarbij LPG en diesel worden gecombineerd. Bij volledige belasting (bijv. optrekken) gebruikt de motor 100% diesel, bij gedeeltelijke belasting (bijv. cruise control) wordt LPG toegevoegd. Afhankelijk van paramaters als toerental, turbodruk, ingespoten hoeveelheid diesel, stand van het gaspedaal en de koppel en de temperatuur van het koelwater wordt de optimale balans tussen diesel en LPG bepaald. Deze verhouding ligt over het algemeen rond 70% diesel en 30% LPG waarbij het rendement van de motor door betere verbranding toeneemt en uitstoot van schadelijke stoffen wordt gereduceerd.

Hiermee zet Reining een volgende belangrijke stap in haar streven naar duurzame logistiek. Reining investeert al meer dan 5 jaar in haar duurzaamheidsbeleid. In deze periode hebben meerdere verbeteringen op het gebied van techniek en gedrag geleid tot een reductie van de CO2-uitstoot van ongeveer 35%. In 2011 is dit beloond met het behalen van de Lean and Green Award.

 

nieuwbericht_LZV